کد خبر:504
پ
صالحی امیری در نشست فراکسیون مطبوعات:

صیانت از فضای تلگرام با فیلتر آن تفاوت دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از فضای تلگرام باید صیانت شود که البته با فیلتر و حذف متفاوت است و نیاز به قانون گذاری دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک با اعضای فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و پایگاه های مجازی که شب گذشته ۲۷ […]

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از فضای تلگرام باید صیانت شود که البته با فیلتر و حذف متفاوت است و نیاز به قانون گذاری دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک با اعضای فراکسیون مطبوعات، رسانه ملی و پایگاه های مجازی که شب گذشته ۲۷ تیر برای بررسی وضعیت رسانه ها و خبرنگاران برگزار شد اظهار کرد: فعالیت رسانه های مجازی ۷۰ درصد بوده و تنها به میزان ۳۰ درصد از رسانه های مکتوب استفاده می شود.

وی افزود: امروز شاهد مهاجرت جدی در دسترسی اطلاعات از شکل مکتوب به مجازی هستیم در حالی که هنوز در این زمینه قانون گذاری صورت نگرفته لذا جهت گیری این است که میزان سرمایه گذاری، انرژی و حساسیت از فضای مکتوب به سمت مجازی برود البته اگر تدبیر مقام معظم رهبری برای تشکیل شورای عالی فضای مجازی نبود امروز دچار یک اغتشاش در این حوزه بودیم.

صالحی امیری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر یک و نیم میلیون کانال تلگرامی وجود دارد که فقط در ایام انتخابات ۳ میلیارد رکورد اطلاعاتی از این طریق تولید، توزیع و دریافت شد، عنوان کرد: از فضای تلگرام باید صیانت شود که البته با فیلتر و حذف متفاوت است و نیاز به قانون گذاری دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه آمادگی داریم لایحه مدونی برای صیانت از فضای مجازی با همکاری مجلس ارائه کنیم، افزود: در حال حاضر در حوزه مطبوعات در بهترین حالت هستیم و انتخابات که محلی برای چالش و مناقشه بود را با مدیریت پشت سر گذاشتیم و البته برنامه استراتژیکی با چشم انداز یکساله در این خصوص داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه برنامه جامع ۱۰ ساله‌ای در حوزه سینما تدوین کرده ایم که منتظر نظرات در این خصوص هستیم، ابراز داشت: قصد داریم در تمام حوزه های فرهنگی و هنری برنامه‌های جامع ۱۰ ساله ارائه کنیم.

وی در ادامه با بیان این مطلب که در حال حاضر ۳ هزار نفر عضو صندوق هنر هستند، اظهار کرد: قرار شد این افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار بگیرند که تاکنون تعداد زیادی برای دریافت این بیمه اقدام کرده اند که نیمی از هزینه آن را وزارت فرهنگ و نیمی دیگر را خود بیمه شوند، متقبل می شود.

صالحی امیری سبک زندگی، خانواده، سرمایه اجتماعی، اخلاق و آسیب های اجتماعی را مهم ترین اولویت های شورای فرهنگ عمومی دانست و افزود: معتقدیم حوزه های علمیه و مساجد نیز باید به تولید محتوا بپردازند و در این حوزه باید جهاد محتوا و جریان شکل بگیرد که لازم است مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه های علمیه، بسیج، مجلس و سایر نهادها با هم اقدام کنند تا افراد به جای تغذیه از «آمدنیوز» خبیث از منابع درست تغذیه شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با بیان اینکه نمی توانیم به هر فردی که تقاضای رسانه کرد مجوز دهیم خاطرنشان کرد: برای دریافت رسانه صلاحیت حرفه ای نیاز است که اگر قانون اصلاح شود از تعداد زیادی از رسانه‌های بلاتکلیف کاسته خواهد شد.

معاون پارلمانی وزیر فرهنگ: سهم وزارت فرهنگ یک دوازدهم بودجه فرهنگی کشور است

سیدهادی حسینی در ادامه این نشست با بیان اینکه حوزه فرهنگ بسیار وسیع و مورد مناقشه دستگاه های مختلف است، گفت: خبرنگاران در حوزه اشتغال مظلوم واقع شده اند و قوانین خوبی ندارند این در حالی است که امروز وقتی اتفاقی در نقطه از دنیا می افتد در دقایق اولیه در سراسر دنیا منتشر می شود لذا باید برای این حوزه قوانین خوبی وضع شود.

وی بر همین اساس تصریح کرد: وزارت فرهنگ با سازمان تأمین اجتماعی توافق کرده تا ۳۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و وزیر شخصا این موضوع را پیگیری می کند.

معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی می تواند به قطب فرهنگی تبدیل شود، عنوان کرد: در جداول بودجه سهم حوزه فرهنگ از وزارت فرهنگ و ارشاد بالاتر است و سهم ما تنها یک دوازدهم کل سهمیه فرهنگ است که این موضوع نگران کننده بوده و مشکلاتی ایجاد می کند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ: ۴۹ درصد مجوزهای صادرشده برای رسانه‌ها برای ۴ سال گذشته است

حسین انتظامی نیز در ادامه این نشست به بیان آمارهایی در حوزه مطبوعات و رسانه پرداخت و گفت: از بعد از انقلاب تا کنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ مجوز برای مطبوعات صادر شده است و از سال ۶۴ که قانون مطبوعات تصویب شد روزنامه ها و مطبوعات قدیمی خود را با آن تطبیق دادند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز ۸ هزار و ۳ رسانه مجوز دارند، اظهار کرد: سایر رسانه ها به علت عدم تولید محتوا خود به خود از دایره نشریات حذف شده اند.

وی افزود: نکته مهم این است که ۴۹ درصد مجوزهای صادرشده برای رسانه ها برای ۴ سال گذشته بوده چرا که روند بررسی ها سرعت پیدا کرده است ضمن اینکه ۳۴ درصد مجوزها با گرایش تخصصی است.

انتظامی در ادامه با اشاره به وظایف هیأت نظارت بر مطبوعات یادآور شد: این هیأت صدور مجوز و نظارت بر مطبوعات در چارچوب قانون را برعهده دارد و روی رسانه های سراسر کشور که ۴۲ درصد آن در تهران و ۵۸ درصد در شهرستان‌ها است نظارت می کند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به سیاست این وزارتخانه در قبال رسانه ها و توجه به صنوف و عقب نشینی از تصدی گری رسانه، خاطرنشان کرد: طرح رتبه بندی روزنامه ها توسط انجمنی از خود رسانه ها انجام می شود و وزارتخانه صرفا ریل گذاری می کند همچنین نمایشگاه مطبوعات به عنوان یک اتفاق بزرگ رسانه ای توسط شورای هماهنگی تشکل های مطبوعاتی انجام می شود ضمن اینکه در این بین خانه های مطبوعات سراسر کشور نیز برای ما اهمیت دارد.

رئیس فراکسیون مطبوعات مجلس: ضرورت نظارت وزارت فرهنگ بر محتوایی که در دسترس جوانان قرار می‌گیرد

جبار کوچکی نژاد رئیس فراکسیون مطبوعات مجلس در ادامه این جلسه با بیان اینکه زمانی دسترسی به اطلاعات دشوار بود، گفت: امروز آنقدر حجم اطلاعات در اختیار قرار می گیرد که حتی تشخیص صحت آن سخت است و گاهی باعث نگرانی خانواده ها می شود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری دستگاه های مربوطه تدابیری بیاندیشد تا نوع محتوایی که در اختیار خانواده ها به خصوص جوانان قرار می گیرد مشخص باشد.

احمدی لاشکی: راهکاری برای پراکندگی حوزه فضای مجازی و عدم توانایی نظارت کامل بر آن اندیشیده شود

قاسم احمدی لاشکی در این جلسه با اشاره به عملکرد مناسب خانه مطبوعات گفت: لازم است شعب خانه مطبوعات در تمامی استان ها تأسیس شده و حوزه فضای مجازی به عنوان فضایی که قالب اطلاعات کشور از آن طریق رد و بدل می شود توجه شود.

نماینده مردم نوشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی مطبوعات صرفا به دنبال حمله و هجمه به رئیس جمهور، وزرا، مجلس و سایر نهادها هستند که باید نظارت دقیقی روی آن صورت گیرد چرا که مسئولان مربوطه وقتی از این موارد انتقاد می کنیم می گویند به دلیل پراکندگی حوزه نمی توان نظارت دقیق روی آن داشت.

سلیمی: برخی کانال‌های تلگرامی باعث بروز ناهنجاری‌های سیاسی و امنیتی می‌شود

علیرضا سلیمی نیز با انتقاد از عملکرد کانال های تلگرامی همچون «آمدنیوز» عنوان کرد: این کانال ها باعث به وجود آمدن هرج و مرج و ناهنجاری های سیاسی و بروز مشکلات امنیتی می شود.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: جشنواره های مطبوعات اتفاق خوبی است که باید در سطح استانی گسترش یافته و در سراسر کشور برگزار شود.

اولادقباد: ضرورت بررسی موفقیت رویکرد مواجهه با ماهواره‌ها و شبکه‌های مجازی

فریده اولادقباد با بیان اینکه یکی از دغدغه ها این است که هنر شغل محسوب نمی شود، اظهار داشت: متأسفانه امروز ابزارهای مناسبی برای عرضه و توزیع کالاهای فرهنگی نداریم و نشریات در مراکزی توزیع می شوند که به صورت موقتی است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با انتقاد از شکاف میان سیاست گذاری و فرهنگ افزود: رویکرد مواجهه با رسانه های جدید و سیاست برخورد با ماهواره ها و شبکه های مجازی باید مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود تا چه اندازه موفق بوده است.

عضو فراکسیون مطبوعات مجلس در پایان با تأکید بر ضرورت تعامل وزارت فرهنگ با شورای عالی فضای مجازی ابراز داشت: باید جلوی فعالیت کانال هایی که باعث ایجاد رفتارهای پرخطر در جوانان می شود گرفته شود.

چنارانی: ارتقای جایگاه خبرنگاران مد نظر قرار گیرد

هاجر چنارانی با انتقاد از اینکه در فضای مجازی برخی اخبار نابهنجار بزرگنمایی می شود، گفت: لایحه جامع قانون مطبوعات هنوز در کمیسیون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد مانده است.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس درباره ارتقای جایگاه خبرنگاران افزود: متأسفانه شاهدیم برخی افراد با سابقه فعالیت زیاد در حوزه رسانه هنوز در حد خبرنگار هستند اما برخی افراد بدون هیچ سابقه کاری به محض ورود به رسانه وارد حوزه مدیریت آن می شوند که باید به این موضوع رسیدگی شود.

نیکفر: جرایم حوزه رسانه به صورت قوانین مدون در تمامی حوزه ها و ابعاد دیده شود

ذبیح الله نیکفر در ادامه این جلسه در خصوص برخی اتفاقات رسانه ای در سطح کشور گفت: گاهی برخی افراد برای فعالیت رسانه ای اجیر می شوند تا با اهداف خاصی فعالیت کنند.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: اخیرا فردی با ۱۶ سیمکارت در استان گیلان دستگیر شده که فعالیت های رسانه ای علیه عده ای خاص انجام می داد لذا باید در این حوزه قوانین وضع شود.

کریمی: قوام و دوام رسانه‌ها به بنیه مالی آنها بستگی دارد

علی اکبر کریمی در ادامه جلسه با بیان اینکه رسانه رسالت فرهنگی برعهده دارد گفت: قوام و دوام هر رسانه بستگی به بنیه مالی آن دارد لذا نباید رسانه را به یک فضای رقابتی سپرد و برای تمام رسانه ها مجوز صادر کرد در حالی که گردش مالی درستی ندارند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید در قانون مکانیزمی بین نشریات و محاکم قضایی ایجاد شود تا در قالب نظام صنفی رسانه موضوعات سامان داده شود چرا که حضور رسانه ها نیز در محاکم قضایی خالی از حواشی نیست.

نانواکناری: استیصال مردم در اعتماد به رسانه‌ها

ولی الله نانواکناری با بیان اینکه گاهی مطبوعات نیز به حوزه خود بی توجه است، اظهار کرد: مردم در استان ها بسیار به حوزه مطبوعات توجه دارند و زیاد مطالعه می کنند اما گاهی خود رسانه ها نسبت به خودشان و حوزه مطبوعات بی توجه هستند.

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: یکی از دغدغه های امروز جامعه این است که مردم در خصوص اخبار مهم نمی دانند به چه رسانه ای اعتماد کنند.

منبع
خبرگزاری مهر
کلیدواژه : تلگرام
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید